Fri fragt fra. Køb 750.- Hurtig levering
Tilbage til webshop


Jeg håber at du finder denne artikel brugbar.

Om du har spørgsmål så kan du altid kontakte mig her

Det er en vidunderlig skøn tid, når der kommer et føl eller en ny unghest hjem i stalden. Det man skal være opmærksom på, er om den unge hest pludselig får dårlig mave. Føl og ungheste er mere udsatte for virus og dårlige bakterier end voksne heste, da de endnu ikke har udviklet et immunforsvar og modstandskraft mod dem endnu.


Hvad er Rotavirus?

Rotavirus findes i hele verden og forårsager blandt andet diarré hos føl og unge heste. Men også kalve, smågrise og mennesker er modtagelige for Rotavirus.Symptomet på, at hesten har fået rotavirus, er diarré som bliver ved mellem ca. to til tolv dage. Føl er særligt følsomme overfor denne virus, og den smittes gennem afføring. Udover diarré, så kan føllet eller unghesten også vise spisevægring, koliksymptom, feber og blive dehydreret.Diarré kan give skader på tarmslimhinden, hvilket videre giver forstyrrelser på føllets optagelse af næringsstoffer.Det er vigtigt at tilkalde din dyrlæge således, at denne kan behandle føllet med væske og elektrolytter, og dermed modvirke dehydrering, som kan være dødeligt for meget unge føl (Gröndal et al. 2007) ​Forebyggelse mod Rotavirus:

  • Hold hopper og føl i mindre grupper
  • Luk ikke nye hopper med føl ind i en allerede etableret gruppe, dette gælder også andre heste
  • Prøv så vidt muligt at samle føl og ungheste i samme alder i stald og på fold. Jo ældre unghestene bliver, desto stærkere immunforsvar får de.
  • Der er muligt at vaccinere hoppen for at forebygge mod Rotavirus. Hoppen skal have vaccinationen i 8:e, 9:e og 10:e drægtighedsmåned.
  • Understøtte føllets tarmflora under opvækst. Ved at opretholde balance i tarmfloraen, støtter du føllets krop i at udvikle et velfungerende immunforsvar.


Kunne du lide denne artikel, så del den med dine hestevenner.
Madeleine Broman Toft

Indehavere Godebakterier

Du er altid velkommen at kontakte mig hvis du har spørgsmål. Her finder du mine kontakt oplysninger

Prænumerere på vores informationsbrev

Vil du have mere information omkring hvordan du kan opretholde et godt velvære hos din hest så meld dig til vores informationsbrev. Som prænumerant på informationsbrevet får du også gode tilbud på tilskudsprodukter som er specifikt udvalgte for at opretholde en velfungerende mave og tarm hos din hest. Du kan melde dig her neden, 

Du får ved tilmelding en rabatkupon med -10% rabat du kan bruge i webshoppen. 
Vi respekterer dit privatliv. Informationsbrevet kan blive opsagt til enhver tid. Dine oplysninger bruges kun til at udsende informationsbreve og anden markedsføring i henhold til Vores persondatapolitik.
TRUSTPILOT