Fri fragt fra. Køb 750.- Hurtig levering
Tilbage til webshop

Godebakterier har et samarbejde med nogle få udvalgte ryttere

Formålet er at øge kundskaben om hvor vigtigt fordøjelsessystemet herunder, en velfungerende mave og tarm er for at hesten skal holde sig rask og have et godt velvære.  Partnerskabet med vores Teamryttere bygger på et tæt samarbejde hvor der er fokus på Teamrytternes heste, således at disse individer har en tilværelse som gør at de er vel oplagte til de opgaver de stilles indfør.  

Teamryttere Mathilde Jacobsen

Mathilde Jacobsen - Militaryrytteren der elsker at nørde og gå ind i alt det, som kan forbedres og udvikles

Mathilde Jacobsen er vokset op på Bornholm hvor hestene fandtes lige udenfor døren. Mathilde kom derfor op på hesteryggen lige så snart hun var stor nok. Hun har gennem barndommen redet et utal af forskellige ponyer, idet familien havde et samarbejde med en avler og en rideskole, som havde brug for hjælp til de ponyer som skulle videre. 



Det blev derfor Mathildes opgave at træne ponyerne op til et højere niveau og finde et nyt hjem til dem. 



- Dette lærte mig utrolig meget om at have heste. Og i en alder af 11 år købte jeg min egen første pony og han blev også min første pony jeg red military på. Jeg har altid elsket fart over feltet og derfor var det oplagt, at jeg skulle prøve kræfter af i denne disciplin, fortæller Mathilde. 



Om militarysporten

Hun fik 3 fantastiske år med sin pony og han fik hende til at elske militarysporten. Hun lærte hurtigt at dressuren og grundridningen er fundamentet for at være en god militaryrytter. At springningen kræver præcision og terrænridtet kræver mod. 



Mathilde fortæller, at det er i terrænridtet, hun får testet at alle knapper virker, for det går hurtigt og forhindringerne er faste. Militarysporten finder hun helt unik netop fordi den stiller krav til, at man har styr på sin grundridning og at man kender sin hest. 



- Derudover synes jeg, at det er fascinerede at lære om måden, hvorpå du bedst træner en hest, så den kan være god til alle tre discipliner og en alsidig atlet. Jeg synes alle disciplinerne er sjove at arbejde med fordi du som rytter udfordres på forskellige parametre og det stiller store krav til at du kender din hest ud og ind, beretter Mathilde.  



” Jeg elsker at nørde og gå ind i alt det, som kan forbedres og udvikles og sørge for at hesten trives i den daglige træning”



Mathilde er en stor tilhænger af hverdagen med hestene. Hun trives allerbedst derhjemme og i den daglige træning. Hun elsker at nørde og gå ind i alt det, som kan forbedres og udvikles og sørge for at hesten trives i den daglige træning. Hun har gennem tiden fået lov til at rejse rundt til forskellige internationale stævner. Hun syntes at rejse afsted i f.eks. 5 dage, hvor fokus ligger kun på hende selv og hendes hest også er en fantastisk oplevelse. 



Mathildes bedste minde

Vi spurgte Mathilde om hendes bedste minde sammen med hesten. Det er et fra dengang hun var til et internationale stævne i Tyskland, hvor hun sammen med hesten Charlie skulle ride deres første 3* bane. 


- Jeg skulle ride på min nuværende hest Charlie. Han er en helt speciel hest med et meget sensitivt sind. Han er en hest som kun få har troet på. Endelig var vi her – et stort internationalt stævne og klar til at gå et niveau op. Jeg følte mig klar, men da jeg så terrænbanen blev jeg meget nervøs for om, vi kunne klare det. Den var KÆMPE stor – det var en bane, hvor de havde valgt at bygge mange forhindringer efter maksimalt målt. Jeg vidste, at jeg måtte præstere mit bedste for at vi sammen kunne komme godt igennem denne bane. Charlie var heldigvis med på legen og fløj igennem den store bane og jeg fældede mange tårer på vej ind over målstregen. Det var en kæmpe sejr for os. 



Om at holde hest

Mathilde synes det er enormt vigtigt, når man har et hestehold, at man sætter sig ind i den enkelte hest og fokuserer på hestens trivsel og velvære samt måden hvorpå man omgås den enkelte hest. Hun siger at det gælder både til hest og fra jorden. Samt at det er vigtigt at forstå og sætte sig ind i hestens behov, både fysisk, mentalt – alt fra foder, fold, daglig omgang til træning, rejser og stævner – hvad har hesten brug for, at hun som rytter gør for at hendes heste har de bedste forudsætninger for at trives. 



Mathildes heste

Mathilde har to heste som hun starter stævner med. Charlie er 15 år. Ham har hun selv avlet, og de har sammen gået fra amatør niveau til internationalt niveau. Så har hun Creek, som er 6 år. 


Om Charlie

- Charlie er en hurtig hest og han tør at springe højt og langt – men når det kommer til præcision, så vil han gerne springe over hvor gærdet er lavest. Trods hans enormt sensitive sind er han grunden til, at jeg i dag ved så meget mere om heste. Han har stillet krav til at forstå en hest, som har særlige behov for at trives og præstere på bedste vis. Han har lært mig aldrig at give op, men at forstå og være nysgerrig på den enkelte hest og ens egen forståen og kunnen som rytter. Fortæller Mathilde om Charlie. 



Om Creek

- Creek er en 6 års dansk varmblod, som jeg fik sidste år og har store forhåbninger til. Han har et fantastisk gå på mod og har et helt andet sind end Charlie. Han er en knokler. Han tror selv han kan klare hele verden og modsat Charlie skal jeg her passe på ham – for han præsterer mere end han er klar til, hvis han får lov. Han er klar til at erobre verden (tror han selv). Så med ham skal jeg tage den meget med ro og sørge for at hans krop kan følge med. 



Mathilde beretter videre, at hun udover måden at forstå hesten på også går meget op i at alt fra folde til foder til at udstyr er af bedste kvalitet. Hun betragter sine heste som professionelle atleter. Hestene skal have noget ordentligt at spise, de skal have udstyr som passer og de skal have forplejning, så at hun på den måde forebygger skader og mistrivsel. 



Charlie og hans maveproblem

Mathilde har som mange andre hesteejere fået lært om, hvor vigtigt hestens mave- og tarmsystem er, på den hårde måde, da det opdagedes at hendes hest Charlie var blevet ramt af mavesår. 



- Jeg har lært enormt meget om, hvor vigtig det er at hesten har et sundt mave-tarmsystem, hvis vi gerne vil passe på dem. Charlie har desværre været ramt af mavesår og dette forringede hans forudsætninger for at præstere. Han er i dag heldigvis fri af mavesår og jeg har fået rigtig meget kendskab til, hvor meget man kan gøre for at skabe bedre forudsætninger for hestens mave-tarm system. Heste er enormt sensitive dyr og det er vigtigt vi holder øje med at de er i balance. Det kan være svært at vide, hvordan en stresset hest ser ud, for nogle er rigtig gode til at skjule det, siger Mathilde. 



Hvorfor Mathilde bruger tilskud til hestens mave- og tarm fra Godebakterier

- Jeg har valgt at bruge produkterne fra Godebakterier, da jeg netop går op i kvalitet. Deres produkter lever op til en høj standard med evidensbaseret viden bagved deres produkter. 



Mathilde er rigtigt glad for tilskudsprodukterne som Godebakterier har til hestens mave og tarm og siger.



- Tilskudsprodukter fra Godebakteriers sortiment bruger jeg for at skabe de bedste forudsætninger for at få en afbalanceret hest. Eksempelvis ved dårlig mave har jeg oplevet at tilskudsprodukterne fra Godebakterier gør en forskel. Afføringen er blevet mere ensartet og der sidder ikke afføring fast på bagbenene. Jeg har den overbevisning, at en hest ikke kun bliver stresset af de lange rejser og store stævner, jeg tror også en hest kan opleve stress uden vi måske bemærker det i det daglige. Der kan være flere grunde til at de kommer i ubalance. Derfor har jeg valgt at bruge fodertilskud fra Godebakterier dagligt og til begge heste og vil også tilbyde det, til de heste som kommer i ridning hos mig. Uanset om mine heste skal på længere rejser eller vi er derhjemme tror jeg på, at vi skal gøre, hvad vi kan for at forebygge og opretholde en sund og afbalanceret krop, så vi på den måde skaber de bedste forudsætninger for at få en velfungerende og glad hest, afslutter Mathilde. 


Teamryttere Julie Christiansen

Julie Christiansen - Verdensmester og træner af Islandske heste

Julie er en stor stjerne i Islandshestverden og har redet sig til mange mesterskabsmedaljer, senest blev hun Verdensmester i T.2 med 8.23 sammen med hesten Stormur fra Hemlu.



Mellem Randers og Grenå ligger Julies gård, GaJu Islandsheste hvor hun driver sin forretning fra.



Julie havde hendes gang blandt dressurheste i starten af hendes ride karriær, men opdagede så de islandske heste og beskæftiger sig nu udelukkende med denne race. Julie tog turen til Tyskland efter gymnasiet for at arbejde med heste og var i bla. Andreas og Anne Trappes stald.  



Foruden en uddannelse i økonomi er Julie også uddannet som B-instruktør og har været på det danske landshold i over 11 år.


Til meritterne hører bland andet:

2019 Guld VM T.2

2015 Guld VM F.1, Guld DM F.1, Guld DM T.2

2014 Guld NM i F.1 på Hugur fra Flugumyri II, Guld DM  5 gangs kombination, Sølv DM og 2 x bronze til DM

2013 Guld VM i T.2 på hingsten Straumur fra Seljabrekku, VM Bronze 5.1 og nr. 4 i kombination, Guld DM i T2 og Kombination, Sølv DM i 5.1




Julie har vundet det danske mesterskab hele 19 gange! Samt vundet både guld, sølv og bronze ved VM.



Når Julie træner sine egne og andres heste er det særlig fokus på dressur, en god tilridning og god grunduddannelse som skal give afslappede og godt opbyggede heste som holder i mange år.


Hvordan Julie Christiansen bruger OnlyGoodHorse mælkesyrebakterier

Julie blander OnlyGoodHorse daglig til hendes hestes foder. Julie blander det også altid med det foder som hestene som hun henter hjem fra Island får. Dette for at målrettet arbejde mod eventuelle fordøjelsesproblemer som kan opstå ved foderskifte, da hestene udsættes for et meget kraftigt miljøskifte når de kommer fra Island til Danmark.



Du kan følge med i Julies liv med hestene på hendes instagram og facebook @Julie Louise Christiansen

Teamryttere Caroline Holvad

Caroline Holvad - Eliterytteren som giver sine heste lov til at være heste

Caroline startede med at ride, da hun var 5 år gammel på en helt almindelig rideskole. Når hun var 6 år gammel fik hun sammen med sin storesøster en pony/araberblanding, som de havde meget glæde af.



I forbindelse med nogle sommerferier på Rømø og i Skagen, blev Caroline introduceret til den islandskehest.

Caroline fortæller om det første møde med den islandske hest.



- Vi var som familie på lange rideture på denne skønne race, og jeg var helt solgt fra dag et.



I år 2008 fik hun overtalt sine forældre til at købe en islandskhest. Ranka var hestens navn, ikke nok med at hun blev Carolines bedste ven, hun var også den hest som var med til at skyde Carolines stævnekarriere igang.



Familien købte hele 3 islandske heste i år 2008, og siden da har det taget fart. Som familie har de været oppe på at have 12 heste, lige nu har de 9 heste.



I år 2011 fik Caroline sin første rigtig gode konkurrencehest, Pytur. På ham red hun sit første Danmarksmesterskab og vandt den første medalje der til.



Siden den gang har interessen, passionen og det hårde arbejde med hestene udviklet sig eksponentielt for Caroline.  


Om Carolines heste

Caroline fortæller.

- Nu har jeg 2 konkurrenceheste, Eldur og Pipar. Derudover har jeg to upcoming stjerner, Hektor og Nora - og deres små søskende er ligeledes på vej og skal tilrides i løbet af de næste år



Caroline har fuldtidsstudie i form af at hun læser Jura til dagligt på Aarhus Universitet, men har hjertet hos hestene samtidigt ved siden af. 


Caroline faldt for de islandskeheste

    - De islandskeheste er for mig helt særlige. Jeg har også redet store heste, men fra første gang jeg sad på en islænder, vidste jeg bare, at det var her, jeg hørte hjemme. Deres fantastiske og viljestærke sind, deres power, udstråling og fantastiske gangarter. Mine yndlingsgangarter er pas og tölt, så det ville jeg helt sikkert mangle, hvis jeg valgte en hest kun med 3 gear.



Caroline har redet DM siden 2012 og redet sig til finalepladser hvert år. Hun er Eliteryttere siden 2015. Det bedste minde hun har med en af hendes islandske heste er da hun vandt Youthmatch T1 til Worldtølt i 2015 med Pytur med 6.94.



- Det minde vil jeg aldrig glemme, og jeg er evigt taknemmelig for denne himmelhest hest ❤ siger Caroline



Vigtigt at tænke på når det gælder islandske heste

På spørgsmålet om hvad Caroline syntes er vigtigt at lægge vægt på når man har hestehold med islandske heste svarer hun.



- Islandskeheste er jo “vikingernes hest”. Jeg synes det er vigtigt, at de bliver ved med at få lov til at være heste, og ikke bliver pakket ind i vat fra top til tå. Men de skal passes og plejes, som alle andre heste. Desuden skal man være opmærksomme på, om de viser små tegn på smerter eller ubehag, da de har en høj-smerteteskel. Det synes jeg er vigtigt at have i mente, da de ikke altid viser dette. 



Islandsheste er en meget nøjsom race, så man skal passe på, at de ikke bliver for tykke. Carolies heste bliver fodret 4x dagligt og går på dejlige folde hele dagen lang, og så står de på boks om natten.



Caroline lægger meget vægt på, at hendes heste skal have et godt liv.



- Jeg er sikker på, at glade heste giver gode heste. Jeg gør alt for at give hestene, det bedste liv jeg kan tilbyde dem. 



Brug af OnlyGoodHorse mælkesyrebakterier

Caroline blander OnlyGoodHorse til det foder hun giver sin hingst, der blev importeret fra Island i vinteren 2018.


- Jeg bruger det for at opretholde god foderhygiejne og dermed et velfungerende fordøjelsessystem og på den måde undgå at han at han eventuelt skulle få problem efter den store omvæltning med at flytte til Danmark. 



På spørgsmål om hestene kan lide OnlyGoodHorse svarer Caroline.



- Vores heste spiser det uden nøkker blandet sammen med deres kraftfoder.



Om Carolines konkurrence heste: 


Eldur er en 12-årig vallak, som er familiens første hjemmeavl. Han har allerede til sit tredjestævne og kun som 6-års kvalificeret sig til DM, og røg direkte i a-finalen her til.  Han er Carolines hjertebarn. De to har redet DM lige siden og det er ham som Caroline red på landsholdet til World Tølt i 2015. Han bliver redet i 4.1 og T.1



Pipar er en 9-årig førsteklasses hingst, som Caroline fik hjem fra Island i 2018. Caroline syntes han er en fantastisk hest uden begrænsninger. At han har et kæmpe hjerte og varm og blød. Caroline red DM på ham som sit 3. stævne nogensinde, kun som 7-års og røg ligeledes direkte i finalen. Han bliver redet i 5.1 og T.1




Meriter

3 x Sølv til Danmarks mesterskaberne

2019, Sølv, sammen med landsholdet til Youthmatch, Worldtølt. 

2015 Guld, sammen med landsholdet til Youthmatch, Worldtølt. 

2014 Udtaget til De nordiske mesterskaber i Gædingakeppni



Derudover har Caroline vundet adskillige klubmestre titler, nordjyskemesterskaber, sydjyskemesterskaber, sjællandsmesterskaber og fynsmesterskaber. Hun har desuden deltaget til mange internationale stævner, hvor jeg b.la. har vundet guld til Kronshof Special og ISI-cup på Margerethehof.



Du kan følge med i Carolines hverdag med hestene på hendes instagram @carolineholvad.eq

 

TRUSTPILOT