Kundesupport  •  Tlf. 30 42 95 63  •  kundesupport@godebakterier.dk

Tilbage til webshop

Godebakterier har et samarbejde med nogle få udvalgte ryttere

Formålet er at øge kundskaben om hvor vigtigt fordøjelsessystemet herunder, en velfungerende mave og tarm er for at hesten skal holde sig rask og have et godt velvære.  Partnerskabet med vores Teamryttere bygger på et tæt samarbejde hvor der er fokus på Teamrytternes heste, således at disse individer har en tilværelse som gør at de er vel oplagte til de opgaver de stilles indfør.  

Caroline Holvad

Starten på rytterkarrieren


Caroline startede med at ride, da hun var 5 år gammel på en helt almindelig rideskole. Når hun var 6 år gammel fik hun sammen med sin storesøster en pony/araberblanding, som de havde meget glæde af.


I forbindelse med nogle sommerferier på Rømø og i Skagen, blev Caroline introduceret til den islandskehest.


Caroline fortæller om det første møde med den islandske hest.


”Vi var som familie på lange rideture på denne skønne race, og jeg var helt solgt fra dag et.”


I år 2008 fik hun overtalt sine forældre til at købe en islandskhest. Ranka var hestens navn, ikke nok med at hun blev Carolines bedste ven, hun var også den hest som var med til at skyde Carolines stævnekarriere igang.


Familien købte hele 3 islandske heste i år 2008, og siden da har det taget fart. Som familie har de været oppe på at have 12 heste, lige nu har de 9 heste.


I år 2011 fik Caroline sin første rigtig gode konkurrencehest, Pytur. På ham red hun sit første Danmarksmesterskab og vandt den første medalje der til.


Siden den gang har interessen, passionen og det hårde arbejde med hestene udviklet sig eksponentielt for Caroline.  


Caroline fortæller.


- Nu har jeg 2 konkurrenceheste, Eldur og Pipar. Derudover har jeg to upcoming stjerner, Hektor og Nora - og deres små søskende er ligeledes på vej og skal tilrides i løbet af de næste år


Caroline har fuldtidsstudie i form af at hun læser Jura til dagligt på Aarhus Universitet, men har hjertet

hos hestene samtidigt ved siden af. 


Hvorfor Caroline faldt for de islandskeheste


    - De islandskeheste er for mig helt særlige. Jeg har også redet store heste, men fra første gang jeg sad på en islænder, vidste jeg bare, at det var her, jeg hørte hjemme. Deres fantastiske og viljestærke sind, deres power, udstråling og fantastiske gangarter. Mine yndlingsgangarter er pas og tölt, så det ville jeg helt sikkert mangle, hvis jeg valgte en hest kun med 3 gear.


Caroline har redet DM siden 2012 og redet sig til finalepladser hvert år. Hun er Eliteryttere siden 2015. Det bedste minde hun har med en af hendes islandske heste er da hun vandt Youthmatch T1 til Worldtølt i 2015 med Pytur med 6.94.


- Det minde vil jeg aldrig glemme, og jeg er evigt taknemmelig for denne himmelhest hest ❤ siger Caroline


Vigtigt at tænke på når det gælder islandske heste


På spørgsmålet om hvad Caroline syntes er vigtigt at lægge vægt på når man har hestehold med islandske heste svarer hun.


- Islandskeheste er jo “vikingernes hest”. Jeg synes det er vigtigt, at de bliver ved med at få lov til at være heste, og ikke bliver pakket ind i vat fra top til tå. Men de skal passes og plejes, som alle andre heste. Desuden skal man være opmærksomme på, om de viser små tegn på smerter eller ubehag, da de har en høj-smerteteskel. Det synes jeg er vigtigt at have i mente, da de ikke altid viser dette. 


Islandsheste er en meget nøjsom race, så man skal passe på, at de ikke bliver for tykke. Carolies heste bliver fodret 4x dagligt og går på dejlige folde hele dagen lang, og så står de på boks om natten.


Caroline lægger meget vægt på, at hendes heste skal have et godt liv.


- Jeg er sikker på, at glade heste giver gode heste. Jeg gør alt for at give hestene, det bedste liv jeg kan tilbyde dem. 


Brug af OnlyGoodHorse mælkesyrebakterier


Caroline fodrer bland andre, sin hingst, der blev importeret fra Island i vinteren 2018 med OnlyGoodHorse. Han får det sammen med sit kraftfoder om aftenen.


- Jeg bruger det for at opretholde et velfungerende fordøjelsessystem og på den måde undgå at han at han eventuelt skulle få hudproblem efter den store omvæltning til det danske klima. 


Hun bruger det desuden til heste, der viser tegn på dårlig mave, så deres naturlige forsvarssystem kan styrkes inde fra. 


På spørgsmål om hestene kan lide OnlyGoodHorse svarer Caroline.


- Vores heste spiser det uden nøkker sammen med deres kraftfoder.


Om Carolines konkurrence heste: 


Eldur er en 12-årig vallak, som er familiens første hjemmeavl. Han har allerede til sit tredjestævne og kun som 6-års kvalificeret sig til DM, og røg direkte i a-finalen her til.  Han er Carolines hjertebarn. De to har redet DM lige siden og det er ham som Caroline red på landsholdet til World Tølt i 2015. Han bliver redet i 4.1 og T.1


Pipar er en 9-årig førsteklasses hingst, som Caroline fik hjem fra Island i 2018. Caroline syntes han er en fantastisk hest uden begrænsninger. At han har et kæmpe hjerte og varm og blød. Caroline red DM på ham som sit 3. stævne nogensinde, kun som 7-års og røg ligeledes direkte i finalen. Han bliver redet i 5.1 og T.1Meriter


3 x Sølv til Danmarks mesterskaberne

2019, Sølv, sammen med landsholdet til Youthmatch, Worldtølt. 

2015 Guld, sammen med landsholdet til Youthmatch, Worldtølt. 

2014 Udtaget til De nordiske mesterskaber i GædingakeppniDerudover har Caroline vundet adskillige klubmestre titler, nordjyskemesterskaber, sydjyskemesterskaber, sjællandsmesterskaber og fynsmesterskaber. Hun har desuden deltaget til mange internationale stævner, hvor jeg b.la. har vundet guld til Kronshof Special og ISI-cup på Margerethehof.


Du kan følge med i Carolines hverdag med hestene på hendes instagram @carolineholvad.eq

 

Julie Christiansen

Julie er en stor stjerne i Islandshestverden og har redet sig til mange mesterskabsmedaljer, senest blev hun Verdensmester i T.2 med 8.23 sammen med hesten Stormur fra Hemlu.

Mellem Randers og Grenå ligger Julies gård, GaJu Islandsheste hvor hun driver sin forretning fra.

Julie havde hendes gang blandt dressurheste i starten af hendes ride karriær, men opdagede så de islandske heste og beskæftiger sig nu udelukkende med denne race. Julie tog turen til Tyskland efter gymnasiet for at arbejde med heste og var i bla. Andreas og Anne Trappes stald.  

Foruden en uddannelse i økonomi er Julie også uddannet som B-instruktør og har været på det danske landshold i over 11 år.

Til meritterne hører bland andet:

2019 Guld VM T.2

2015 Guld VM F.1, Guld DM F.1, Guld DM T.2

2014 Guld NM i F.1 på Hugur fra Flugumyri II, Guld DM  5 gangs kombination, Sølv DM og 2 x bronze til DM

2013 Guld VM i T.2 på hingsten Straumur fra Seljabrekku, VM Bronze 5.1 og nr. 4 i kombination, Guld DM i T2 og Kombination, Sølv DM i 5.1


Julie har vundet det danske mesterskab hele 19 gange! Samt vundet både guld, sølv og bronze ved VM.

Når Julie træner sine egne og andres heste er det særlig fokus på dressur, en god tilridning og god grunduddannelse som skal give afslappede og godt opbyggede heste som holder i mange år.

Hvordan Julie Christiansen bruger OnlyGoodHorse mælkesyrebakterier

Julie bruger OnlyGoodHorse daglig til hendes heste. Julie giver også altid hestene som hun henter hjem fra Island en kur med OnlyGoodHorse. Dette for at målrettet arbejde mod eventuelle fordøjelsesproblemer og hudproblemer, hos disse heste, som udsættes for et meget kraftigt miljøskifte når de kommer fra Island til Danmark.


Du kan følge med i Julies liv med hestene på hendes instagram og facebook @Julie Louise Christiansen

Emilie Schäfer

Emilie Schäfer er 23 år gammel og har en helt særlig passion for heste og springsporten. Hun har haft heste tæt inde på livet siden hun var seks år gammel og har i dag 8-10 heste sammen med familie.

Joy og Bobolensky er Emilies to rutinerede konkurrenceheste. De står opstaldet i Hillerød, og er det hun bruger det meste af sin fritid på.

Hun har haft Joy og Bobolensky (også kaldet Bobo) i henholdsvis seks og fire år, så Emilies bånd til netop disse to heste er meget specielt.

Udover Joy og Bobolensky har Emili stadig sin første pony samt hendes afkom. Emelies familie driver et stutteri sammen med Emilies træner og har yderligere 4-6 heste hvor alle lige nu er under tre år. Emilie venter et meget særligt og spændende føl til sommer med Joy som mor (embryo).

Om Emilies konkurrenceheste

Joy er 14 år og har sammen med Emilie redet adskillige klasser både herhjemme og udlandet op til 140cm med stor succes. Emelie fortæller at Joy er en sensitiv hest med meget nerve, der kræver forsigtighed og har et stort behov for rolige omgivelser og faste rutiner.

Joy har en særlig egenskab, som karakteriserer hendes mindset rigtig godt - hun elsker at vinde og med hendes evne til at være lynhurtige i luften over springene.

Bobolensky ”Bobo” er også 14 år. Emilie fortæller at han på mange måder en helt anderledes hest end Joy. Emilie siger at Bobo er muligvis den sjoveste hest der findes og han gør hvad han kan for at få opmærksomhed fra alle, og han er ikke bleg for at drille og være lidt på tværs for at skabe lidt sjov i hverdagen. Bobo har altid sin helt egen mening om hvordan alting skal gøres og dette gør ham også til en svær hest at ride og kræver stor følsomhed.

Bobo har gået de helt store stævner (5*) inden Emilie fik ham, men har desværre været meget ude af sporten pga. skader.

Emilie siger om sine to konkurrenceheste at selvom Joy og Bobo er meget forskellige så har Bobo samme vinderinstinkt som Joy.

Emilies filosofi for at blive fremgangsrig i hestesporten

Jeg har den overbevisning, at gennem flid, hårdt arbejde og et stort kendskab og venskab til den enkelte hest gennemgår man en udvikling som skaber langsigtede holdbare resultater. Jeg ligger mange kræfter i den daglige træning, hvor jeg har fokus på at opnå større forståelse og udvikle mig som rytter, hvilket både sker på ryggen af hesten og fra jorden.

Emilies fokus i hesteholdning:

I samspil med mit store fokus på trivslen hos den enkelte hest, er det yderst vigtigt at mine heste er i balance hvilket naturligt inkluderer deres mave/tarm system - hvis dette er i ubalance kan hestene ikke præsterer optimalt. Da jeg ofte er til store stævner med mine heste og de derfor uundgåeligt bliver udsat for situationer der er anderledes end deres rolige hverdage, vil deres mave/tarm system her blive ekstra udsat under stressede situationer (transport, stævner, overnatning mm). Derfor anser jeg det som yderst vigtigt, at hjælpe og understøtte mine heste således at de er i balance og dermed kan præstere optimalt.

Du kan følge med i Emilies hverdag sammen med hestene og se Bobo’s sjove optåg på Emilies instagram profil @emilieschafer

Anne Sofie Kristensen

Anne Sofie Kristensen er 19 år gammel og springrytter. Hun begyndte til gå til ridning allerede da hun var lille, og har siden haft interessen for heste.

Springning er den disciplin som Anne Sofie synes bedst om. Det er fordi hun syntes der mere spænding i springsporten. Anne Sofie syntes også at der i dressur kigges meget på rytteren og hesten, og procenterne kan ændres afhængig af hvilke præferencer dommeren har. I springning er en fejl en fejl, så der er der aldrig nogen tvivl. Derfor føler Anne Sofie at springsporten er mere retfærdigt.

Anne Sofies heste

Anne Sofie har fire heste i alt.

  • Noghtown VL, vallak, f. 2018, Douglas VDL x Baloubet du Rouet.
  • Millstone, vallak f. 2017,  Douglas VDL x Up to Date.
  • Kensington, vallak, f. 2015 
  • Hebron VB, vallak, f. 2007, Lord Z x Lys de Darmen.

Planen er at de tre unge skal tage over for Hebron VB i fremtiden, og blive Anne Sofies fremtidige stjerner.

Anne Sofie har for ret nylig solgt Champions Leauge og Hebron VB er nu også til salg. Det er to gode heste med enorm kapacitet som Anne Sofie har haft glæden af at uddanne. Anne Sofie har indtil videre redet op til MA** 140 cm på dem begge.

Anne Sofies motivation

Hestene er et fantastisk dyr, og man lærer så ubeskriveligt meget siger Anne Sofie. Hun elsker, at hun hver eneste dag, har noget at stå op til.

Hvis man har en træls dag, kan man altid komme ud til hesten, som helt sikkert løfter ens humør. Siger Anne Sofie, og det er vi vidst alle enige i.  

 Vigtigt for at blive en god ryttere

For at blive en god rytter, lægger Anne Sofie vægt på at man har et godt team, nogle som støtter en i tykt og tyndt.

Anne Sofies team består primært af hendes forældre spiller en kæmpe rolle, og er en kæmpe støtte for hende siger hun.

 - Min mor er helt igennem fantastisk til at hjælpe og støtte mig, og er rigtig god til hestene også. Hvis noget ikke rigtigt kan lade sig gøre, finder vi altid en løsning sammen. Hun er altid klar til at hjælpe, og vi har for nyligt sammen købt en 2 års, som vi glæder os til at se udvikle sig. Min far er ikke det største hestemenneske, men er mega god, til at hjælpe med alt det praktiske, hvilket også er en kæmpe del. Min træner/trænere spiller også en stor rolle, da de er med til, at gøre mig til den rytter jeg er i dag. Det er rart at have deres hjælp til stævner, da de kender hesten og mig ind og ud. De kender mine styrker og mine svagheder, og er med til, at jeg kan præstere bedst muligt, sammenfatter Anne Sofie.

 Om OnlyGoodHorse - GODE bakterier

Vores heste har alle brug for gode bakterier, for at holde sig sunde og raske siger Anne Sofie. Hun har også den holdning at hvis ikke maven er i orden, så skal vi heller ikke forlange af hestene at de skal kunne præstere optimalt.

 Anne Sofie mener at vi skal tænke det sådan, at hvis det var os selv, ville vi heller ikke kunne præstere som normalt.

 Op til stævner og under stævner føler Anne Sofie at det er særlig vigtigt at tilføre OnlyGoodHorse mælkesyrebakterier. Idet hestene møder nye miljøer, udsættes for stress og indtager måske anderledes foder, end de er vant til. Hvilket ellers hurtigt kan skabe problemer i maven.

 Anne Sofie har brugt OnlyGoodHorse i over et år til sine heste og forbereder sig ikke op til stævner uden at have det med i forberedelserne. Hun afslutter med at sige.

- Vi skal give vores heste de bedste muligheder, for et godt og sundt liv, og de bedste muligheder for at kunne præstere bedst muligt. Det fortjener de.

 Du kan følge Anne Sofie i hendes hverdag sammen med hestene på instagram @fie_kr

TRUSTPILOT