SPAR 20% på ONLYGOODHORSE brug rabatkoden

GRAESIND2024

Gælder ikke mega og maxi pakken

Tilbage til webshop


Når du får et nyt parti stråfoder hjem eller når du åbner en ny wrap-/høballe til din hest, er der nogle ting du skal være opmærksom på. Du tænker måske ikke over det, men hestens fordøjelsessystem oplever det som et foderskift, når du giver din hest hø eller wrap fra et nyt parti.Særligt heste, som har et sensitivt fordøjelsessystem, dvs. heste som får dårlig mave af stråfoder (primært wrap), skal man være ekstra opmærksomme med, ved denne slags foderskift. Hvorfor oplever hesten et nyt parti stråfoder, som et foderskift? 

De GODE bakterierne som lever nede i hestens tarm, har til opgave dels at nedbryde det foder, der kommer ned i tarmen samt bekæmpe dårlige bakterier. Når bakterierne nedbryder foderet frigøres næringsstoffer og energi, så det kan optages igennem tarmvæggen og videre ud i blodet.De GODE bakterier er specifikt tilpassede til at arbejde med det foder, som de er vant til. Derfor bliver de overraskede, hvis det sker en pludselig forandring. Hvis forandringen er stor, så kan de GODE bakterierne reagere så kraftigt, at de går hen og dør. Bakterierne har brug for langsom tilvænning

Derfor skal man ved alle typer af foderskift, også ved skift fra et parti hø/wrap til et andet, sørge for at dette sker gradvis. På den måde får de GODE bakterier mulighed for at vænne sig til det nye foder. Hvad skal du gøre for at hjælpe hesten igennem et foderskift?

Det du skal gøre, er at blande lidt af det nye hø/wrap med det gamle, og gøre dette over en-to ugers tid. Hvis det er en ny type af kraftfoder du introducerer, så brug gerne længere tid (3 uger) på at introducere det nye kraftfoder til hestens fordøjelsessystem. I denne video kan du se, hvordan du introducerer et nyt parti hø/wrap til din hest.

Sæt undertekster til ved at klikke på filmen og vælg dansk. 
TRUSTPILOT