Fri fragt fra. Køb 750.- Hurtig levering
Tilbage til webshop


Jeg håber at du finder denne artikel brugbar.

Om du har spørgsmål så kan du altid kontakte mig her

Hvorfor får heste tynd mave efter kraftigt regnvejr


Efteråret har for alvor gjort sit indtog, og regnsæsonen er godt i gang. Efteråret er desværre højsæson for at vores heste får dårlig mave. En af årsagerne hertil kan overraskende nok tilskrives kraftigt regnvejr. I denne artikel vil jeg forklare nærmere om, hvorfor det er tilfældet.


Hvad sker der med hestens mave- og tarmsystem efter regnvejr?


På din hestefold, hvor der måske græsser flere heste, er der ofte store mængder afføring og urin, der trænger ned i jorden. Derudover findes både gavnlige og skadelige bakterier naturligt i jorden. Når regnen står ned i stænger, bliver jorden mættet med vand, hvilket resulterer i, at bakterier, som normalt befinder sig under jorden, trækker op til overfladen. Din hest, der tilbringer størstedelen af dagen med mulen nede i jorden, på jagt efter føde (græs), er særligt udsat, når regnen har fået de skadelige bakterier til at træde frem. Desuden sidder græsstråene ikke så fast i jorden, når det er vådt, hvilket øger risikoen for, at hesten utilsigtet indtager jord og sand under sin søgen efter græs.


Hvorfor får hesten tynd mave?


Når hesten indtager jord og sand sammen med græsset og har mulen nede i det våde jord og lerbund, kan det forstyrre hestens fordøjelsessystem. Dårlige bakterier kan blive så talrige, at de overtager de gode bakterier. Når antallet af dårlige bakterier er for højt, siger man, at mikrobiotaen (tarmfloraen) er kommet i ubalance. Dette betyder, at de gode bakterier er blevet alt for få til at opretholde et velfungerende tarmsystem.


Hvad kan du gøre for at holde antallet af de dårlige bakterier nede på folden?


Hos Godebakterier har vi lige nu fået et nyt produkt i sortimentet, der gør det nemt at bekæmpe de dårlige bakterier på hestefolden. Med Microferm gør du noget godt for både hesten og miljøet.


Microferm indeholder en specifik sammensætning af effektive mikroorganismer (EM), herunder mælkesyrebakterier, fotosyntetiske bakterier og gærsvampe. Når du sprøjter Microferm på hestefolden, aktiveres dominansprincippet, hvilket betyder, at de gode EM®-mikrober udkonkurrerer dem, der kan forårsage problemer.Koncentreret Microferm 2 L 189 kr


Microferm er nemt at bruge og meget overkommelig i pris.  Du blander det med vand i en rygsprøjte eller lignende og sprøjter det på hestefolden. Det kan være en hestefold med eller uden græs. I sommerhalvåret kan du sprøjte græsfolden ca. 5 gange, og med tiden forbedrer du miljøet for de gode planter (græs og urter), mens de dårlige ukrudtsplanter vil blive udkonkurreret.


Se, hvordan Microferm fungerer i denne video:Sand og jord i hestens tarmsystem


Sand og jord kan irritere tarmslimhinden, hvilket kan føre til en tilstand kendt som dårlig mave eller efterløb. Det er en indikation på, at tarmen ikke fungerer som den skal, og den kan have brug for hjælp for at komme tilbage til optimal funktion.


Hvad kan du gøre for at hjælpe din hest, så den ikke får sand og jord i tarmsystemet?


Giv mere hø eller wrap: I perioder med kraftigt regnvejr kan det være en god idé at tilbyde din hest ekstra hø eller wrap for at mindske risikoen for, at den skal indtage sand eller jord sammen med græsset. Høet eller wrappen bør serveres i en høboks, så din hest ikke behøver at spise fra jorden, hvor der kan være skadelige bakterier og sand.


Da det ofte tager lang tid at genoprette hestens tarmsystem, er det bedre at arbejde for at forhindre, at problemet opstår. Derfor er det en god idé at holde øje med vejret, så du kan reagere med ekstra grovfoder og en kur med loppefrøskaller og mælkesyrebakterier, når der har været kraftig regn. Dette vil rense tarmen for uønskede partikler og styrke den med gode bakterier for at støtte dens optimale funktion.


Husk at altid kontakte din dyrlæge hvis din hest har symptomer på forstoppelse eller lignende eller generelt virker utilpas. 


Syntes du at denne artikel var brugbar så må du gerne dele den med dine hestevenner her: Prænumerere på vores informationsbrev

Vil du have mere information omkring hvordan du kan opretholde et godt velvære hos din hest så meld dig til vores informationsbrev. Som prænumerant på informationsbrevet får du også gode tilbud på tilskudsprodukter som er specifikt udvalgte for at opretholde en velfungerende mave og tarm hos din hest. Du kan melde dig her neden, 

Du får ved tilmelding en rabatkupon med -10% rabat du kan bruge i webshoppen. 
Vi respekterer dit privatliv. Informationsbrevet kan blive opsagt til enhver tid. Dine oplysninger bruges kun til at udsende informationsbreve og anden markedsføring i henhold til vores persondatapolitik.
TRUSTPILOT