Kundesupport@godebakterier.dk tlf:+45 30429563
Tilbage til webshop


Jeg håber at du finder denne artikel brugbar.

Om du har spørgsmål så kan du altid kontakte mig her

Vigtigt at hesten vænnes langsomt til græs

Så er det endelig forår, og det er en herlig tid at have hest i. Desværre er det også netop denne tid på året, mange heste får problem med mave- og tarmsystemet.En af årsagerne til dette er græsset. Hestens fordøjelsessystem er, som du ved, et følsomt apparat, og hvis man ikke går langsomt frem når hesten skal vænnes til græs, så er der risiko for, at den får problemer med mave- og tarmsystemet.

​De gode bakterier, som lever i hestens tarm, er følsomme for foderskift. Det betyder, at når hesten i en lang vinterperiode har fået tildelt stråfoder i form af hø eller wrap, som nu skal skiftes ud til græs. Så er det meget vigtigt, at den langsomt vænnes til græsset.

Derudover er det også vigtigt, at man i de perioder, hvor græsset har et højt indhold af fruktan (sukker), begrænser hestens indtag af græs. Dette skyldes, at mikroorganismerne (de gode bakterierne) i tarmen ikke kan fordøje store mængder af fruktan. Indtager hesten for meget fruktan kan det give forstyrrelser i tyktarmen, som kan resultere i forfangenhed (Strandberg. J., 2018).

For at sætte fokus på langsom tilvænning til græs har vi lavet et guide med et indgræsningsskema, som du kan printe ud og hænge op i stalden. Det er enkelt at afkrydse i.


Her finder du guiden med Indgræsningsskema

Du får guiden med Indgræsningsskema ved at melde dig til vores informationsbrev. Det er nemt, klik her og meld dig til (du kan afmelde når som helst, og vi værner om dit privatliv).


KLIK HER for at tilmelde til informationsbrevet og få tilsendt guiden


Guide til hvordan du bedst tilvænner din hest til græs inklusive indgræsingsskema


 

​​Guiden indeholder:

  • Et indgræssningsskema – en detaljeret tidsplan, som er enkel at afkrydse i. Print ud og hæng den op i stalden.
  • Huskeseddel for, hvornår du skal være ekstra påpasselig med højt indhold af fruktan i græsset.
  • Andre gode tips til at klare tilvænningen til græs uden, at din hest får problem med maven.


(Er du allerede abonnent på vores informationsbrev, så har du modtaget guiden i din indboks i et e-mail fra Madeleine/Godebakterier)Syntes du denne artikel var god og vil du gerne dele den med dine hestevenner så kan du gøre det her:

Madeleine Broman Toft

Indehavere Godebakterier

Du er altid velkommen at kontakte mig hvis du har spørgsmål. Her finder du mine kontakt oplysninger

TRUSTPILOT