kundesupport@godebakterier.dk +45 30429563
Tilbage til webshop


Jeg håber at du finder denne artikel brugbar.

Om du har spørgsmål så kan du altid kontakte mig her

Langsom tilvænning til græs er afgørende for hestens fordøjelsessystem

Det er endelig blevet forår, og det er en dejlig tid at have hest i. Desværre er det også på denne tid af året, mange heste oplever problemer med deres mave- og tarmsystem.


Græsset er en af årsagerne til disse problemer. Hestens fordøjelsessystem er følsomt, og hvis man ikke gradvist vænner hesten til græsset, kan det føre til fordøjelsesproblemer.


De gode bakterier, der lever i hestens tarm, er særligt følsomme over for foderskift. Derfor er det vigtigt, at hesten gradvist vænnes til græsset efter en lang vinterperiode med hø eller wrap.


Det er også vigtigt at begrænse hestens indtag af græs i perioder, hvor græsset har et højt indhold af fruktan (sukker). Mikroorganismerne i tarmen kan ikke fordøje store mængder fruktan, hvilket kan forstyrre tyktarmen og resultere i forfangenhed (Strandberg. J., 2018).

For at sætte fokus på langsom tilvænning til græs har vi lavet et guide med et indgræsningsskema, som du kan printe ud og hænge op i stalden. Det er enkelt at afkrydse i.


Her finder du guiden med Indgræsningsskema

For at fokusere på langsom tilvænning til græs har vi udarbejdet en guide med et indgræsningsskema, som du kan downloade og hænge op i stalden. Det er enkelt at afkrydse, og det kan hjælpe dig med at gradvist vænne hesten til græsset.


Hvis du ønsker at få adgang til guiden med indgræsningsskemaet, kan du tilmelde dig vores informationsbrev ved at klikke her. Du kan afmelde dig når som helst, og vi beskytter dit privatliv.


KLIK HER for at tilmelde til informationsbrevet og få tilsendt guidenGuide til hvordan du bedst tilvænner din hest til græs inklusive indgræsingsskema


 

​​Guiden indeholder:

  • Et indgræssningsskema – en detaljeret tidsplan, som er enkel at afkrydse i. Print ud og hæng den op i stalden.
  • Huskeseddel for, hvornår du skal være ekstra påpasselig med højt indhold af fruktan i græsset.
  • Andre gode tips til at klare tilvænningen til græs uden, at din hest får problem med maven.


(Er du allerede abonnent på vores informationsbrev, så har du modtaget guiden i din indboks i et e-mail fra Madeleine/Godebakterier)Syntes du denne artikel var god og vil du gerne dele den med dine hestevenner så kan du gøre det her:

Madeleine Broman Toft

Indehavere Godebakterier

Du er altid velkommen at kontakte mig hvis du har spørgsmål. Her finder du mine kontakt oplysninger

TRUSTPILOT